شیشه سکوریت چیست؟
شیشه سکوریت یا میرال، که گاهی شیشه نشکن نیز نامیده میشود شیشه هایی میباشند که در طی عملیات ساخت و تولید به مقاومت حدود سه الی هفت برابری نسبت به شیشه های معمولی می رسند. این شیشه ها با استفاده از عملیات شوک حرارتی ساخته می شوند و به همین دلیل است که نسبت به شیشه های معمولی مقابل حرارت و ضربه مقاومت بیشتری دارند.

شیشههای سکوریت
شیشه سکوریت در صورت شکستن به قطعه های ریزی تقسیم میشود که بریدگی در دست و یا بدن ایجاد نمیکنند. سکوریت کردن شیشه فرآیندی است که بر روی انواع شیشه ها انجام میشود.
تاریخچه شیشه سکوریت
شیشه قدمتی به اندازه تمدن بشری دارد، با شروع تمدن استفاده از شیشه نیز متداول شد. فینیقینی ها نخستین قومی بودند که از شیشه در معماری استفاده کردند. ایرانیان، یونانیان و رومیان نیز شیشه را حکاکی کرده و بر روی آن نقوش مختلف را میکشیدند. شیشه های رنگی و شیشه های ضخیم از دیگر دستاوردهای تمدن بشری در طول تاریخ بود. در سال 1640 میلادی پرنس راپرکر در انگلستان برای خنک کردن شیشهای که از کوره در میآید از آب سرد استفاده کرد و متوجه شد که شیشه هایی که با حرارت بالا از کوره در میآیند و با آب سرد خنک میشوند مقاومت بیشتری نسبت به سایر شیشه ها پیدا میکنند.

شیشه سکوریت
در سال 1903 میلادی یک شیمیدان فرانسوی به نام ادوارد بندیکس با ترکیبات شیمیایی توانست نوعی از شیشه را تولید کند که در فلاکس آب جوش مناسبی داشت و دیرتر از سایر شیشه ها شکسته میشد. بعدها وی با تحقیقات گستردهای که از ابتدای قرن بیستم میلادی شروع کرده بود به دست آوردهای بزرگی در ساخت شیشه سکوریت رسید. شیشه ایمنی برای خودرو، شیشه عینک ایمنی و شیشه سکوریت ساختمانی از جمله آنها بود.
چه مکان هایی از شیشه سکوریت استفاده می کنند؟
از شیشه با مقاومت بالا و یا شیشه نشکن در مکان هایی که استحکام و مقاومت در برابر حرارت و ایمنی لازم است استفاده میشود. برای جلوگیری از خرد شدن شیشه، از اندازه های بزرگ این شیشه ها استفاده می شود. البته لازم است این را بدانید که شیشه جلوی ماشین از لمینت میباشد چرا که این شیشه هنگام ضربه نمیشکند.

شیشه سکوریت در ادارات
شیشه سخت در سازه های که بدون قاب هستند مانند درب ورودی و یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد استفاده میشود. شیشه های نشکن مقاومت زیادی در برابر حرارت دارند و از آن ها به عنوان شیش اجاق گاز، شیشه بخاری، درب فر، درب شیشه ای هود، درب حمام و سونا سینک های شیشه ای نمای ساختمان های مسکونی و اداری و… استفاده میشوند.
مزایای استفاده از شیشه سکوریت چیست؟
شیشه های سکوریت مزایای زیادی دارند در برابر استفاده از شیشه های معمولی که در زیر برخی را برای شما بیان خواهیم کرد:
ایمنی بالا
شیشه های سکوریت مزیت خیلی مهمی که دارند این است که از ایمنی بالایی در برابر ضربه برخوردار هستند و در صورت شکستن این شیشه ها به جای اینکه به تیکه های ریز و برنده تبدیل شوند به قسمت های کوچک تبدیل میشوند و بدون خطر و آسیب رساندن به کسی با لبه های صیقلی و غیر برنده فرو میریزند.
ضخامت شیشه سکوریت
یکی دیگر از مزیت های این شیشه ها ضخامت آنها میباشد که بین ۵ تا ۷ برابر شیشه های معمولی است. این شیشه را میتوان در انواع ضخامت هها سفارش داد. لازم به ذکز است که این را بدانید که ضخامت آنها تاثیر زیادی در ایمنی آنها دارد و باتوجه به نیاز و سفارش مشتری تولید و ساخته میشود.
تنوع بالای طرح و رنگ
تنوع و رنگ بندی زیاد یکی دیگر از مزیت شیشه های سکوریت میباشد. این تنوع و رنگ بندی به شما این امکان را میدهد تا با توجه به طراحی داخلی و دکوراسیون منزل و یا اداری و یا سلیقه خود رنگ بندی متناسبی را انتخاب نمایید.

رنگ بندی شیشه سکوریت
همچنین این شیشه ها در طرح های زیاد و سفارشی نیز تولید میشوند. اگر شما علاوه بر ایمنی به زیبایی و جذابیت محل کار و منزل خود اهمیت میدهید نصب این شیشه ها بهترین گزینه میباشد.
مقاومت دمایی زیاد
این شیشهها در برابر گرما و سرما مقاومت زیادی دارند. برف، باران،، سرما، طوفان، وزش باد، تابش نور خورشید و گرمای مداوم تاثیری بر شیشه های سکوریت ندارند. این مقاومت زیاد برای نمای خارجی ساختمانها بسیار مناسب هستند و میتوانید از آنها استفاده نمایید.
معایب استفاده از شیشه سکوریت
- قیمت شیشههای سکوریت نسبت به شیشههای عادی و معمولی بالاتر است و این مسئله می تواند به عنوان یکی از معایب آن بر شمرده شود، اما از طرفی این قیمت بالاتر نسبت به کیفیت بالاتر این شیشهها است.
- لبه و گوشه های این نوع شیشه در برابر کوچکترین ضربات بسیار شکننده و حساس میباشند. در صورتی که یک قسمت از شیشه های میرال یا سکوریت دچار شکستگی شود و یا ترک بردارد، کل شیشه خرد شده و فرو می ریزد.
- از مهمترین معایبی که هنگام استفاده از شیشههای سکوریت مشکل ساز میشود، این است که شیشههای میرال بعد از تولید دیگر قابلیت لبه زنی، سوراخ کاری، برش و … را ندارند.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
[…] رفلکس به ضخامت، رنگ، ابعاد و تک جداره یا دوجداره یا سکوریت بودن آن بستگی دارد و باید همه این موارد را برای محاسبه […]
[…] به کار رفته در این سبک از کابین دوش، سکوریت 10 میل است. از این مدل کابین دوش برای حمامهای بسیار […]