شیشه لمینت چیست؟
امروزه استفاده از شیشهها در ساختمان سازی بسیار رواج پیدا کرده است. شیشه در ساختمان هم نقش محافظ و هم مانند عایق عمل میکند یکی از شیشههایی که در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد شیشه لمینت میباشد. این شیشه بخاطر ویژگیهای منحصر به فردی که دارد در فضاهای مختلفی از یک ساختمان استفاده میشود. این شیشه از نمونه شیشه های ایمنی میباشد که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.

شیشه لمینت
علت مقاومت این نوع از شیشهها این است که از دو یا چند لایه شیشه تشکیل شدهاند و در بین هر لایه از آن طلق PVB استفاده شده است. استفاده از این طلق باعث شده است که شیشه دیر از شیشه های معمولی آسیب ببیند. زمانی که به این شیشهها ضربه ای سنگین وارد میشود بخاطر وجود لایه PVB از پاشیده شدن قطعات شیشه جلوگیری میشود. ضخامت این شیشهها به نعداد لایههای آن بستگی دارد. از شیشههای لمینت به عنوان عایق صدا نیز استفاده میشود، زمانی که شما از این شیشهها برای درب ورودی و یا دیواره ها استفاده میکنید صدای داخل ساختمان تا حدی کاهش مییابد.
تاریخچه شیشه لمینیت
شیشه های نشکن سال ۱۹۰۳ توسط یک شیمیدان فرانسوی به نام ادوارد بندیکناس به طور تصادفی اختراع شد. این شمیمدان فرانسوی هنگام کار در آزمایشگاه مشاهده نمود فلاسک شیشه ای که با نیترات سلولز پوشش داده شده بود، بعد از شکستن متلاشی و پخش نشد. وی از این مشاهده خود جهت استفاده از شیشه لمینت استفاده نمود.

شیشه لمینت
از این شیشه برای اولین بار در جنگ جهانی اول برای تهیه شیشه ماسک گاز استفاده کردند و سپس در سال ۱۹۳۹ کمپانی فورد شیشه لمینت را در صنعت خودرو سازی بکار برد، بعد از آن این شیشه در تمام دنیا شروع به رشد کرد و در صنایع مختلف به کار گرفته شد.
کاربرد شیشه لمینت
شیشه لمینت به دلیل داشتن ویژگیهای منحصر به فرد که دارد، در ساخت مکانهای بزرگ از جمله مجتمعهای تجاری و اداری، بیمارستان، فروشگاهها و مغازهها کورد استفاده قرار میگیرد. این شیشه در ساختمانها به عنوان کفپوش نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

کاربرد شیشه لمینت رنگی در معماری
همچنین این شیشه در ساخت شیشههای خودرو نیز مورد استفاده قرار میگیرد زیرا باعث کم شدن خسارت ناشی از تصادفات و امنیت سرنشینان خودرو میشود. از شیشههای لمینت بخاطر عایق صوت بودن در واحدهای مسکونی نیز کاربرد دارند. از این شیشهها در ساخت پارتیشن، محافظ، انواع درب و وسایل منزل نیز میتوان استفاده کرد.
انواع شیشه لمینت
شیشه لمینت نیز مانند شیشههای دیگر تنوع زیادی دارد که در این قسمت از سایت لاکوبل به بررسی انواع مختلف آن خواهیم پرداخت:
لمینت رنگی
امروزه با استفاده از شیشه های لمینت دیگر خطر شکستن شیشهها دیگر کسی زا تهدید نمیکند. برخی از افراد به نمای رنگی خیلی علاقه اما نگرانیهایی بابت شکستن شیشهها نیز دارند که امروزه با با استفاده از شیشههای لمینت رنگی میتوانند بدون نگرانی یک نمای زیبا و شیشه ای از ساختمان خود داشته باشند. این شیشهها در واقع یک شیشه چند جداره رنگی محسوب میشوند که شیشههای سکوریت به واسطه ی لایه PVB به هم متصل شده اند.

شیشه لمینت رنگی
برخی از شیشه های لمینیت هم از شیشههای لاکوبل رنگی تشکیل شده اند که در واقع به صورت شیشه یک رو نما میباشند، این نوع از شیشه لمینت رنگی در اجرای پارتیشنهای شیشهای با ابعاد بزرگ کاربرد دارند.
شیشه لمینت طرح دار
ساختار شیشه لمینت طرح دار به گونهای میباشد که از چند لایه شیشه سکوریت تشکیل میشود به طوری که بین شیشه از ماده ی PVB بکار برده میشود، این مواد باعث چسبیده شدن شیشهها به یکدیگر میشوند و حتی اگر یکی از شیشهها شکسته شود ذرات ان از هم جدا نخواهد شد.
لمینت کریستال
این مدل از شیشه های لمینت دارای سه نوع مختلف فلوت، سوپر کلیر و کریستال می شود که در این میان شیشه های کریستال شفافیت بسیار بیشتری نسبت به سایر شیشهها دارند. به همین خاطر برای ویترین شیشه ای طلا فروشی از آن استفاده می شود.
لمینت ضد گلوله
با افزایش ضریب ایمنی شیشه های لمینت می توان این نوع از شیشههای لمینت را ضد ضربه کرده که در مقابل انواع شلیک گلوله نیز مقاوم باشد.

شیشه لمینت ضد گلوله
بیشترین کاربرد در ویترین موزهها، صرافیها و طلافروشیها که خطر ریسک سرقت نیز وجود دارد، استفاده می شود.
مزایای استفاده از شیشه لمینت
- این شیشهها باعث حفظ حریم خصوصی میشوند.
- این شیشهها تنوع رنگی فراوانی دارند.
- به دلیل پیوستگی ذرات شیشه در هنگام خرد شدن تیکههای آن از هم جدا نمیشوند و به اطراف پرتاب نمیشوند.
- شیشه های لمینت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت زیادی دارند و دچار ترک خوردگی نمی شوند.
- این شیشهها در برابر عبور صدا مقاومت زیادی دارند که مانع از انتقال صدا میشوند و به نوعی عایق صوتی محسوب میشوند.
- شیشه های چند لایه لمینت به دلیل مجهز بودن به عوامل جذب UV تا حدی اشعه خورشید را جذب کرده و مانع از ورود مستقیم آن به ساختمان میشوند.
- به دلیل امنیت بالا از این نوع شیشهها در ساختمانهای مرتفع و برجها به فراوانی وجود دارند. این شیشه ها در برابر حوادث گوناگون مانند زلزله، وزش شدید باد و آتش سوزی مقاومت بالایی از خود نشان میدهند و امنیت ساکنان را فراهم میکنند.
معایب شیشه های لمینیت
- قیمت ابن شیشهها در مقایسه با شیشههای معمولی و سکوریت بیشتر است.
- به دلیل چند لایه بودن شفافیت خود را از دست میدهند و حالت کدر تری نسبت به شیشههای معمولی دارند.
- پروسه تولید این محصول کمی طولانی است و حدود دو هفته طول می کشد.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
[…] شود. البته لازم است این را بدانید که شیشه جلوی ماشین از لمینت میباشد چرا که این شیشه هنگام ضربه […]
[…] به شکل پودری میشکنند، این شیشهها علاوه بر آن مانند شیشههای لمینت فرو نمیریزند و شکستهها به صورت یکپارچه در کنار هم […]